AMSTERDAM - De hulpdiensten zijn dinsdag in Utrecht in groten getale uitgerukt vanwege een kunstbeen.  Het kunstbeen stak onder een bootje uit dat in het water langs de Jutfaseweg lag. Het werd opgemerkt door een passant, die rond 16.45 uur de hulpdiensten waarschuwde.

"kunstbeen is geen prothese"

De politie en de brandweer rukten daarop uit en startten een onderzoek. "We hebben het kunstbeen veiliggesteld.


Hoewel het fijn is dat niemand iets lijkt te zijn overkomen, kost zoiets ons een hoop capaciteit", moppert een politiewoordvoerder. Volgens de woordvoerder hebben agenten niemand kunnen ontdekken aan wie het been vast had moeten zitten.

Foto:  ANP Bron: Novum

Toegevoegd 3-8-2011: Door  berichtgeving  in combinatie met ANP-foto lijkt het om een prothese te gaan. Dit blijkt NIET het geval te zijn. Na actuele foto's op rtvutrecht, ziet het er naar uit dat het om een onderdeel van een paspop gaat. De woordvoerder had in dat geval niet aan wie, maar aan wat het been had moeten vastzitten, kunnen verklaren.

bron: http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/380481

 

Niet de eerste keer kunstbeen in het water.

De politie in Ter Apel is zaterdag zeker twee uur bezig geweest met een lugubere vondst. Wandelaars dachten op een afgehakte voet te zijn gestuit, maar na uitvoerig onderzoek bleek het om een nepvoet te gaan, zegt een woordvoerder van de politie zondagmiddag. De voet werd gevonden in een bosperceel aan de Sellingerstraat in de Groningse plaats. Agenten die ter plaatste kwamen zagen ook niet dat het om nepvoet ging. Vervolgens werd de 'plaats delict' afgezet, kwamen forensische experts ter plaatse, gevolgd door rechercheurs. Toen de voet uit het water werd gehaald, werd duidelijk hoe het echt zat.
Of het om een prothese gaat of bijvoorbeeld een voet van een paspop is onduidelijk. Ook de herkomst van de voet is niet bekend. "Wij doen daar ook geen onderzoek meer naar. Misschien is Madame Tussauds een voet kwijt. Hiermee is de kous voor ons af." aldus persbericht  26-10-2010