De 20 jarige Anne Mreijen is ernstig ziek. Ze heeft vlak na haar geboorte een hersenbloeding gehad en leeft met een drain in haar hoofd. Langer dan een halve minuut staan gaat niet, ze ligt vrijwel continu op bed. Tijdens een ziekenhuisopname ontstaat bij Anne het idee om een magazine op te zetten voor jong volwassenen met een lichamelijke beperking. Een ambitieus en lofwaardig plan, maar neemt zij niet teveel hooi op haar vork?

"Anne stoort zich aan de patiëntenfolders"

Ondanks haar hersenbloeding leidt Anne tot haar zevende levensjaar een betrekkelijk normaal leven. Als ze tien jaar oud is, krijgt ze een tweede hersenbloeding. Haar conditie verslechtert. Kan ze eerst nog op haar scootmobiel naar school, vanaf haar zeventiende ligt ze vrijwel continu met ondragelijke hoofdpijn op bed. Haar moeder Irene, bij wie ze in huis woont, verzorgt haar. Anne volgt de HAVO en krijgt haar huiswerk opgestuurd via e-mail. Ze gaat ziekenhuis in en ziekenhuis uit en wordt in drie jaar tijd maar liefst 22 keer geopereerd.

Tijdens een ziekenhuisopname stoort Anne zich aan de patiëntenfolders die ze leest. Ze vindt ze deprimerend en totaal niet aansluiten op haar leefwereld als jongvolwassene. Anne krijgt het idee om een magazine op te zetten voor en door jong volwassenen met een chronische ziekte of lichamelijke beperking. De Bart Foundation, opgericht om jonge mensen met een lichamelijke beperking te helpen bij het starten van een eigen bedrijf, is enthousiast over haar plannen en benoemt haar tot Bikkel 2010. De prijs stelt Anne in staat een begin te maken met haar magazine.

In NCRV Dokument Anne unlimited volgt filmmaker Katelijne Langezaal de sympathieke Anne gedurende de laatste vijf intensieve maanden tot en met de lancering van de eerste editie van Unlimited Magazine.

Uitzending 14 maart 23.00 uur Nederland 2

bron: NCRV document