Helaas, de sportzomer is voorbij, we horen het vandaag keer op keer, vanmiddag weer gehoord bij één Vandaag. Mensen hebben het beeld dat na het Ek Voetbal, Tour de France en de Olympische spelen een einde is gekomen aan alle sport evenementen. Beste mensen dit is een journalistieke dwaling. Al is “de Mart” niet gecharmeerd van sport door mensen met een handicap en vindt hij niets van beachvolleybal en hebben veel sportjournalisten de zelfde trein genomen als het golden Nederlandse team vandaag naar Den Bosch,  er staan vanaf 29 augustus vele sporters over de hele wereld klaar, die ontzettend veel zin hebben in de Paralympics.

 

Terwijl we in Nederland

de grootste moeite hebben om iedereen aan het bewegen te krijgen, veel mensen met een beperking achter de geraniums blijven zitten en een groot deel kinderen met bewegingsarmoede te dik thuis op de bank zit, zijn er enthousiastelingen bezig om hun droom ter verwezenlijken. Dit zijn mensen zoals Ester Vergeer (rolstoeltennis), Ronald Hertog (speerwerper) en Mariska Beijer, (rolstoelbasketbal). Een voorbeeld voor velen. 

 

Maar het Olympisch vuur is gedoofd. Er is ook geen fakkeloverdracht  tussen  Maurits Hendriks, Chef de mission  olympic en André Cats paralympic. In de media “Eerst tijd om te genieten” en  “Wat daarna komt, komt …….” natuurlijk de Paralympische spelen. Geef dat vuur, die fakkel door aan André Cats, Chef de mission Paralympische spelen, want dan blijft de bal rollen en dat is O-zo belangrijk bij een spel! Vergeet dat en het (Paralympische Spelen) niet!!

 


 

Hans van Mourik, fysiotherapeut en coach prothese-unlimited

 

Reageren? Mail naar Hans van Mourik

 

Prothese in beweging

 

 

 

 

Regelmatig schrijft Hans van Mourik, fysiotherapeut en ervaringsdeskundige van prothese en orthese over actuele zaken in zijn weblog op pro-orthese.nl