agnes kant (bron SP)Het kan een beetje vreemd klinken uit de hoek van een zelfstandig ondernemer, maar  mensen met een beperking of aandoening zijn vandaag in de politiek een moeder kwijtgeraakt voor de zorg. Agnes Kant: Voorvechtster van “de zorg is geen markt” en aandacht voor mensen met een beperking die niet zo sterk zijn in de maatschappij.
Hoe kennen wij elkaar?

 

Zij,  vanuit de socialistische partij en ik als bestuurslid van een patiëntenvereniging voor mensen met een amputatie. Ondanks dat zij in de linkse hoek en ik door mijn fysiotherapeutisch ondernemerschap wat meer uit de rechterkant konden we het goed vinden met elkaar. Haar drive voor zorg was voor mij een breekpunt om het allemaal eens  meer te nuanceren. Haar scherpe woorden gaven mij een prikkel  om wat meer op te letten  en haar wijzende vinger op de zere plek zouden zeker hebben voorkomen dat mensen nu moeten bijbetalen voor een aai over de bol.
Twee dingen: ik ben overtuigd dat als zij door omstandigheden niet in het keurslijf van een mannelijk leiderschap voor de SP was gestapt, dat Agnes ook niet was verloren voor de politiek. Ik ben er vast van overtuigd dat zij als een sterke leider weer zal verschijnen in de zorg met al haar vrouwelijke eigenschappen. En dat heeft de zorg heel hard nodig.

Met vriendelijke groet,

Hans van Mourik, fysiotherapeut en coach prothese-unlimited

Reageren? Mail naar Hans van Mourik

Regelmatig schrijft Hans van Mourik, fysiotherapeut en ervaringsdeskundige van prothese en orthese over actuele zaken in zijn weblog op pro-orthese.nl