Algemeen

Prothese Unlimited kwam in op de BIDDD in de Vogellanden een oude bekende tegen: Ard de Block. Ard is de man achter Ardtus realistische protheses. En als we het hebben over realistisch dan bedoelen we ook realistisch. Ard is een echte kunstenaar in  siliconen ledemaatprotheses. Bij zijn werk geloof je je ogen niet, maar als je het hebt gezien dan geloof je het pas.

Ard is geboren te Deventer en getogen in Apeldoorn, ging na de middelbare school naar Utrecht om te studeren aan de Hoge School der Kunsten. Hij koos voor de richting Architectonische vormgeving/3D-design met als afstudeerrichting productvormgeving. Het ambachtelijke aspect van niet alleen het

Lees meer: Ard, kunstenaar in...

Gezondheidsraad heeft de minister geadviseerd bij het winkelen. Vaccins werden aangeschaft in verband met de Mexicaanse griep. De hoeveelheid bleek te veel, een deel werd doorverkocht. De rest werd vernietigd. De kosten zijn bekend 144 miljoen. Wat kun je daar op prothesegebied allemaal niet mee doen.

144.000.000
aantal
onderbeen prothesen 38400
bovenbeen prothesen 16000
handprothese 14400
micoprocessor knieën 4000
micoprocessor armen 3200

Per jaar komen 3300 beengeamputeerden en 70 arm geamputeerden erbij. Die hadden jaren voorzien  kunnen worden van een prothese.

Nu maar hopen dat er nog niet meer van dit soort adviezen boven water komen.