Onderste extremiteit

 

Student Industrieel Ontwerpen aan de Universiteit Twente, Bob Giesberts  heeft met de steun van Stichting de Benen Nemen, Kivi Niria Studie- en Reisfonds, Stichting Beter ter Been en BSN Medical een nieuwe onderbeenprothese ontwikkeld voor een mobiele orthopedische werkplaats in Indonesië. Hiervoor is een bezoek gebracht aan revalidatiecentrum Harapan Jaya, in Pematang Siantar, Sumatra, Indonesië.

Lees meer: Student ontwerpt een nieuwe...

Mandy Sellars is geboren met het Proteus-syndroom, een zeer zeldzame afwijking. Hierdoor zijn haar benen en voeten reusachtig. Ze wegen ruim 95 kilo en zijn meer dan drie keer zo groot als normaal. Haar benen zijn nog steeds niet uitgegroeid en worden alsmaar zwaarder en groter. Mandy probeert een zo normaal mogelijk zelfstandig leven te leiden. Maar

Lees meer: SBS Reportage Mandy Sellars

De Flexiwalker  is de oplossing voor mensen die na een beenamputatie zo comfortabel mogelijk willen lopen. Deze prothesevoet bootst de natuurlijke voet na. De Flexiwalker  prothesevoet heeft daarom een enkelgewricht en een kuitspier.

Deze kuitspier slaat de energie op die vrijkomt bij het neerkomen van de prothesevoet. Door deze weer vrij te geven bij het afzetten ervaart de gebruiker ondersteuning bij het lopen. Een 'houterige' manier van lopen is niet meer nodig. De Flexiwalker geeft mensen met een beenamputatie maximale vrijheid. Dit blijkt onder meer uit de gewone loopsnelheid die gebruikers van de Flexiwalker  halen. Het is niet meer nodig om 'achter te blijven' als iemand met een beenprothese in een groepje valide mensen meeloopt.

Lees meer: Flexiwalker, natuurlijk...