Bovenste extremiteit

Tijdens de nieuwjaarstoespraak maakte directeur zorg & innovatie Steven Berdenis van Berlekom de winnaar bekend van de Hoogstraat-kwaliteitsprijs 2011. De prijs gaat met een ruime meerderheid van stemmen naar het team dat de pasprothese ontwikkeld heeft. Gefeliciteerd!

Pasprothese wint kwaliteitsprijs!

De pasprothese werd door De Hoogstraat in samenwerking met 2 studenten van de Haagse Hogeschool ontwikkeld.

Lees meer: Hand- armwerkgroep winnaar...

In het kader van de voorlichting hebben Revalidatiecentrum de Hoogstraat en Orthopedietechniek de Hoogstraat voor armprothesegebruikers een bijzondere nieuwsbrief gemaakt met praktische zaken. Over het algemeen zijn mensen met de armprothesen t.o.v. beenprothesegebruikers wat onderbelicht.

In deze speciale editie: Gamen; tips en ervaringen van Timo en Erdem. Breien met één arm; ervaringsverhaal van Alette Speksteen bewerken; ervaringsverhaal van Ria. Vissen; ervaringsverhaal van Adrie. Muziekmaken; aanpassingen aan diverse muziekinstrumenten. Airbrush; interview met Hans. Leuke links. Pasprothese; uitproberen of een prothese echt iets voor je is. De Tweezer, een nieuwe haakprothese voor kinderen


Aanpassingen worden voor een groot gedeelte  bij ART gemaakt. ART  is

Lees meer: Speciale editie  voor...

Armprothesegebruikers kampen soms met het probleem dat de prothese niet op een prettige manier vastzit aan het lichaam. Niet comfortabel dragen of mogelijk afschieten van de kunstarm bij dagelijkse activiteiten heeft  Delft Prosthetics aangezet tot het ontwikkelen van "de open fitting"

Stel je voor, het is warm weer en je hebt plastic schoenen aan. Je voeten beginnen al snel flink te zweten. Huidirritatie en een onaangename geur zijn het gevolg. Veel prothesegebruikers hebben hetzelfde probleem bij het dragen van hun armprothese. De meeste prothesen zijn uitgerust met een conventionele ‘Münster’

Lees meer: de prothese fitting die...

In Australie is vorig jaar als eerste in de wereld  een Endo-Exo Implant voor de arm geplaatst. Hierdoor kan de persoon een armprothese rechtstreeks plaatsen op pin die in het bot van de bovenarm is bevestigd. Deze methode die bekend staat onder de naam klikprothese voor mensen met een beenamputatie is ook als een armvariant. In Nederland werden in 2010 de eerste behandelingen gedaan met de Endo-Exo Implant  in Nijmegen bij een beenamputatie. De techniek voor de arm wordt nog niet in Nederland toegepast.

Lees meer: Klikprothese variant voor de...

GRONINGEN - Ergotherapeuten Paula Wijdenes en Olga van der Niet hebben de Beatrixoordprijs 2009/2010 gekregen voor hun project 'Meer dan alleen een prothese'.
Paula Wijdenes (links) en Olga van der Niet.
Wijdenes en Van der Niet zijn verbonden aan het Centrum voor Revalidatie van het UMCG waar ze ook de prijs, 10.000 euro, in ontvangst namen. Met het winnende project hebben Paula Wijdenes en Simone Schut, de Nederlandse vakliteratuur voor het eerst voorzien van een overzicht van verschillende armprotheses en de (on)mogelijkheden en de voor- en nadelen ervan. Ook biedt het boek een gedetailleerd oefenschema voor beginnende prothesegebruikers.

Het winnende project werd gekozen uit acht inzendingen.
Bron: RTV-Noord