Elke van Achterberg, jong talent in rolstoelschermen, heeft vandaag voor de derde keer op rij de Scherm-Oscar voor beste rolstoelschermster in ontvangst mogen nemen. De 15-jarige Elke werd op het Cals IJsselstein verrast door wethouder Sport en Jeugd Marijke van Beukering en Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond (KNAS) erelid Oscar Kardolus. Om deze verdienste te vieren bracht wethouder Marijke van Beukering voor Elke en haar klasgenoten taart mee.

Elke wint de prijs voor haar prestaties in 2015 tijdens de Wereldkampioenschappen onder de 17 jaar, de Wereldkampioenschappen onder de 23 jaar en de World Junior Games 2015. Zij won op deze wedstrijden maar liefst een maal zilver en zes keer brons.  De scherm-

Oscar is een prijs die sinds 2006 jaarlijks wordt uitgereikt door het comité voor de Scherm-Oscars. Het is een waardering aan Nederlandse schermers die volgens een onafhankelijke keuzecommissie een uitstekende of bijzondere schermprestatie hebben geleverd.

Paralympische Spelen 2020

De IJsselsteinse rolstoelschermster, die tot afgelopen februari Nederland vertegenwoordigde op de Wereldkampioenschappen onder 17 enonder 23 jaar en de World Cups junioren en  senioren, heeft een transfer naar Turkije gemaakt. Elke heeft naast de Nederlandse ook de Turkse nationaliteit. Eind januari heeft de sportrechter in Turkije akkoord gegeven voor de transfer en inmiddels zijn alle licenties geregeld. Elke blijft in Nederland wonen en trainen en zal tijdens de vakantie ook regelmatig in Turkije gaan trainen.  Hoofddoel voor Elke is deelnemen aan de Paralympische Spelen 2020 in Tokyo en daar kampioen te worden. Ook blijft het Elke haar missie om het rolstoelschermen in Nederland op de kaart te zetten.

(KNAS) erelid Oscar Kardolus overhandigt Elke de prijs

Wethouder Marijke van Beukering prijst haar enorme vechtlust. “Het is bijzonder om te zien hoe Elke haar droom waarmaakt om op internationaal niveau te schermen met de besten van de wereld. Ik wens haar ontzettend veel succes en vooral veel plezier. We houden nu ook de Turkse schermploeg goed in de gaten."