Dirk-Jan Kraan – Fotograaf uit CothenRoosendaal – Een fysieke beperking hoeft niemand in de weg te staan om indoor te skydiven. Stichting Sport is Leven, Stichting Handispots, en de Dennis van der Zeijden Foundation organiseerde afgelopen zaterdag 10 december een skydive event in de windtunnel van het Indoor Skydive Centrum.

Vliegen als een vogel
Uit heel het land melden zich zo’n 80 deelnemers aan voor deze grensverleggende activiteit. Voordat men de tunnel kon betreden,

kreeg iedereen instructie over hoe je het beste kan zweven in de tunnel. Wie dacht dat, dit voor gehandicapte mensen een probleem zou vormen had het mis. Verlamd, blind zijn of  been/arm missen vormde geen enkeling belemmering. Voor even kon men de beperking totaal vergeten en zich vrij voelen als een vogel in de lucht.

Geert Schipper
Medeorganisator Geert Schipper kon aan het einde van de dag terugkijken op een geslaagd evenement. Bij hem blijft het niet hierbij. Als voorvechter en promotor van “extreme” gehandicapte sporten is hij al bezig met het plannen van nieuwe activiteiten zoals IJsledgehockey, waterski/wakeboarden en wielrennen. Op zijn website Sport is Leven is hier meer over te vinden.

 

Bron en verslag: Dirk-Jan Kraan – Fotograaf uit Cothen

Meer informatie over sport / bewegen en de organisatie: