Op zaterdag 22 september opende OttoBock haar deuren en kon men een kijkje nemen achter de schermen van dit bijzonder bedrijf in orthopedische hulpmiddelen. Op verschillende afdelingen waren demonstraties te zien en kreeg men de kans om vragen te stellen. Er was een rolstoelcircuit, demonstreerde topsportster Marije Smits haar  sportprothese, kon men de vervaardiging zien van siliconen handprothesen en was er voor kinderen van alles te zien en te doen.

 

Het was goed te zien dat vooral jongeren belangstellend waren voor

de geavanceerde hulpmiddelen zoals de C-Leg, die het bedrijf de laatste jaren voor amputees met een bovenbeen ontwikkelen. Deze zijn zo doorontwikkeld dat steeds weer nieuwe producten op de markt verschijnen. De Genium is daar weer het voorbeeld van. 

 

 

 

ActiGait®

Nieuw op de markt is de ActiGait®. Het is een nieuwe therapie voor mensen met een zwakke voetheffunctie en waarbij de conventionele therapie niet effectief is. Met een draagbare set kunnen mensen, die bijvoorbeeld zouden struikelen over hun eigen voet, elektrodes geïmplanteerd worden direct op de zenuw van de beenspieren. Na afstelling krijgt de persoon een bijna natuurlijk looppatroon.

De gemiddelde ingreep duurt ongeveer een uur. De implantatie kan zowel worden uitgevoerd onder volledige narcose als met een ruggenprik. 

 

Mooie afwerking

De kunstarmen trokken veel belangstelling onder de bezoekers. De gasten van OttoBock hadden veel waardering voor de prachtige afwerking met silicone. Het bedrijf is ook gespecialiseerd om ledematen te vervaardigen met natuurlijk echte afwerking inclusief de  tekening van bloedvaten.

 

 

 

Activiteiten voor kinderen

 

Open dag OttoBock op de foto met Marije Smits

Er was voldoende te zien. Kinderen konden overal aan deelnemen en met het materiaal een sleutelhanger of een afdruk van je hand maken. Na afloop vroeg ik een van de kinderen wat nu het leukste van de OpenDag was. "De Meet en Greet met Marije Smits" zei ze trots.

 

Meet en Greet met topsportvrouw Marije Smits